OVH Community, your new community space.

rbx4, pCC


oles@ovh.net
03-23-2011, 10:44 PM
Ahoj,

Některé novinky (pouze stručně):

- PrivateCloud (pCC): nabídka je formálně spuštěna v gama verzi. To znamená, že je vše stabilní, až na platební systém. Proto schvalujeme a vysvětlujeme platební služby s odhady nákladů, specifikacema, kontrolou, hodinami serveru, atd. Během této gamy je služba placena až na všechny služby poskytované do jedná hodiny na konci měsíce. Jinak je služba technicky stabilní a je velmi žádaná a máme radost z celkového výsledku. Pokračujeme ve vylepšení stránek (již nyní je tam nějaký text ke čtení ...) První objednávky pCC, které jste udělali minulý pátek se nyní již dodávají.

- VPS: služba je stabilní a objednané služby dodáváme. Zbývá již jen dodělat stránky a přenést tuto službu i na pobočky. Pouze jedniné připomínky k HA, HP a IPv6 (viz roadmap). Není zde nic extra, co by se mělo o službě říci. Snad jen to, že je založena na naprosto stejné kvalitně jako je pCC.

- Exchange pro business: stabilní a dodáváme ji. Je to největší novinky u OVH.

- Se těmito novými službami musíme zapomenout na neustálé dodávání dedikovaných serverů, které radikálně roste od počátku tohoto roku. Všechno klape skvěle, ale v RBX3 je prostor již jen na další 3-4 týdny. Dále pak bude RBX3 plné. Naše 4. datacentrum bude nejspíše přesahovat 100 000 serverů, ale před tím, nežli to ohlásíme, musíme ... vše spočítat a potvrdit. Tím pak předejdeme doměnkám.

- Take v následujících 2 týdnech budeme pracovat na 200%, abychom dokončili RBX4. Známou to krychli. Bude velmi těžké vše dodělat včas, protože při tom žřizujeme druhou místnost pro pCC ... ve zkratce zítra musíme rozhodnout, co bude opožděno...

- Co se týče rodiny produktů Cloud, tak přidáme pouze publiCloud, což je jednoduchý dedikovaný server pronajímatelný po hodině pro potřeby ad hoc bez instalačního poplatku. Má mC rozhraní a bude také naplánována infrastruktura, na které to pojede. Tím se poté produkt posune do poslední finální verze nazývané Public Cloud.

- Všechny ostatní projekty pod jménem cloud jsou na nejméně 6 měsíců pozastaveny. Idea je taková, že Vám chceme umožnit udělat si nadhled nad již nabídnutými Cloudy. Poté dokompletujeme celou rodinu těchto produktů, jestliže to bude nutné, tak na konci rokku 2011. Nic nového tedy zatím nebude, mimo toho, co již nyní nabízíme:
- VPS
- PubliCloud (mC)
- PrivateCloud (LFL)
A zbytek jsme pro teď zapomněli.

S pozdravem,
Octave