OVH Community, your new community space.

Dedikované servery řady 2011 1 ze 4


oles@ovh.net
05-04-2011, 01:56 PM
Ahoj,

Konečně, Datacentrum RBX4 pinguje. Po dobu 3 týdnů jsme tam měli několik racků abychom ověřili, že je vše ok. Povedlo se a vše funguje stabilně. Brzy to půjde do produkce.

Zde se můžete podívat na několik fotek:
http://yfrog.com/z/h8ztxjzj a poté klikejte na "<"


Cloud Computing alias Úložiště a Virtualizace!

Tady jsou některé důležité změny u řady 2011, protože je připravená na Cloud Computing. tj. 2 funkce Cloud - úložiště na síti a pochopitelně virtualizace. Takže jsme dali důraz na CPU, RAM a síťové technologie pro zajištění šířky pásma...


10x větší šířka pásma garantována pro každý server!

Nejprve síťová vrstva. Zvolili jsme "lossless" síť, protože je částečně přizpůsobena pro Cloud Computing. Efekt je ten, že Vám to umožní ukládat data tak, že nemůže dojít k jejich znehodnocení díky chybě souborového systému a to díky speciální správě QoS. Navíc zde není žádné zpomalení NAS/SAN či NFS či iSCSI. Tok je plynulý jako na lokálním disku. Pro zajištění lossless musíme umožnit velkou šířku pásma pro každý server, abychom předešli zaplnění portů a tím i zpomalení příchozích dat. V praxi máme 48 serverů na 1 rack a každý rack je připojen pomocí 2x10 G, nebo 8x10 G. Jen pro srovnání: standardní síť v OVH měla v roce 2010 2x 1 Gb/s. Funguje to prostě velmi dobře... až na některé případy ukládání na síť ... QED

Ve zkratce to vše můžeme shrnout následovně:
- řada SP je na standardních 100 Mb/s (uplink 2x 1G)
- řada EG je na 1 Gb/s lossless (uplink 2x 10G)
- řada MG je na 10 Gb/s lossless (uplink 8x 10G)

Servery jsou připojeny na pasivní konektory (FEX) na 1G a 10G. Každý FEX je připojen současně na dva switche. Takže L2 připojení pracuje při velké dostupnosti bez výpadků.
Pro L2 Multihome, v případě chyby jednoho ze dvou switchů, funguje vše ostatní na L2/L3 switchi. Toto je technologie, kterou používáme na privateCloud, až na to, že na pCC máme 2 fyzické sítě pro každý server a 4x 10G či 6x 10G uplink na rack.

.... následuje e-mail 2/4 ...