OVH Community, your new community space.

OVH a Patriot Act


oles@ovh.net
07-08-2011, 03:56 PM
Ahoj,

Jak jistě víte, OVH startuje na trzích v USA a Kanadě. A jak také víte (možná), v USA je zákon "Patriot Act", který umožňuje autoritám (FBI, CIA) přístup ke Všem datům hostovaným v USA a ke všem datům na světě, které hostují americké společnosti. Je to zákon v USA a je normální ho dodržovat, jestliže jsme v USA.

Na naší úrovni, OVH Francie má svoji vlastní infrastrukturu ve Francii a nabízí služby na evropském trhu. Během několika dní budeme nabízet služby všem zákazníkům na celém světě včetně USA. OVH Francie ale není předmětem "Patriotic Act", protože OVH Francie není americkou společností a nemá v USA žádnou infrastrukturu.

OVH U.S. je americkou společností a bude investovat do budování datacenter v Americe a nabízet své služby americkým zákazníkům, ale také zákazníkům z celého světa. To celé poskytnou dvě velká datacentra v USA, takže na OVH U.S. se bude vztahovat "Patriot Act" a bude v souladu se zákony USA. To je vcelku normální.

OVH Francie neposkytuje služby založené na infrastruktuře v USA. OVH U.S. nebude poskytovat své služby založené na OVH Francie. To celé jsou dvě skupiny, které spolu nemají nic společného. A tak jestliže chcete server v USA, musíte si ho objednat od OVH U.S. A jestliže chce američan server v Evropě, bude si ho muset pořídit od OVH Francie. Celé tyto dvě společnosti budou absolutně izolované.

Stejné je to pak i s OVH Canada, což je třetí společnost, která bude absolutně izolována od dvou předešlých. Nejde o žádnou pobočku společnosti a OVH Canada také není předmětem "Patriot Act"

OVH U.S. a OVH Canada jsou dvě společnosti, kde je hlavním majitelem Octave Klaba. Nikdo jiný. Nejde ani o pobočku OVH Francie.

Ve zkratce je izolace mezi těmito třemi společnostmi stejná, jako Visa, která je rozdělena na Visa Europe a Visa USA. Cíl je přitom stejný: ujistit zákazníky o bezpečnosti a přitom se řídit platnými zákony v jednotlivých státech.

Jako kontrast ale mohu uvést, že naše konkurence v Americe co se týče dedikovaných serverů či Cloud nemá stejné postupy. Takže jestliže užíváte služby od americké společnosti v Evropě, jste stále předmětem "Patriot Act".
Stejné je to i u e-mailů zdarma, stánek Vašich přátel a sdílených dat či fotek.
Více naleznete zde (článek ve FJ):|http://www.presence-pc.com/actualite...iot-act-44277/

Cílem této zprávy není diskutovat o právu. Cílem je vyjasnit situaci co se týče našich zákazníků v Evropě a také co se týče budoucích zákazníků v USA a Kanadě.
OVH musí a bude respektovat zákony jednotlivých států. Naším cílem je poskytovat své služby všude podle tamních zákonů. Nesnažíme se je obcházet.

Jinak do budoucna předpokládáme, že budeme mít v USA 3 velká datacentra v roce 2025 a počítáme s investicí 125 miliard Kč (500 mil €). Zároveň počítáme s 1 000 novými pracovními místy.

S pozdravem,
Octave