OVH Community, your new community space.

Přerušení dodávek pevných disků


oles@ovh.net
10-26-2011, 06:40 PM
Ahoj,

Jak jistě víte, v Thajsku došlo k velkým záplavám a několik výrobních míst pevných disků na západě zastavilo prosukci. Seagate a Hitachi stále fungují, ale nemohou pokrýt celosvětovou poptávku. JAko jeden z největších zákazníků máme během listopadu a prosince prioritní přístup ke globálnímu skladu, ale i tam je až příliš velká poptávka. Na listopad máme v současnosti pokryto 20% objednávek a továrny na pevné disky by se měli opět rozjet až v lednu 2012. Během prosince a ledna nám poskytnou pouze 10% naší poptávky, nebo možná také vůbec nic.

Jestliže chceteme pokračovat v dodávkách serverů do 1 či 36 hodin tak:

1. Potřebujeme nové pevné disky pro nové servery. Takže nové jsou nyní pouze pro montáž nových serverů.
2. U serverů, které již byly funkční a používány našimi zákazníky po dobu několika měsíců se v případě, že je zákazník neobnoví většinou mění pevný disk za nový, abychom garantovali, že disk nebude mít "naběháno" více jak 1000 hodin. Abychom nyní co možná nejvíce oddálili vyprázdnění našich skladů, toto pravidlo nyní rušíme. Jestliže si tedy během listopadu, prosince či ledna objednáte server, s největší pravděpodobností bude jeho disk již v chodu po dobu 4-10 měsíců. Data z disku budou zformátována na nízké úrovni, ale disky prostě již budou několik měsíců v chodu.

Zatím nevíme, zda nám dvě výše zmíněné změny pomohou v dodávkách serverů do 1 hodiny. Upřímně o tom pochybujeme, porotože OVH použije v průměru 20 000 pevných disků měsíčně. Je tedy dost prvděpodobné, že budeme několik dní či týdnů bez některých typů disků, nebo dokonce bez jakýchkoli disků. Zatím nevíme. Proto Vám nyní doporučuji si v případě potřeby objednat server ihned a nečekat na poslední chvíli. Jestliže chcete naprosto nový server, doporučuji si ho pořídit v lednu či únoru. Je velmi pravděpodobné, že časem budeme muset pozastavit některé objednávky a prioritně budeme dodávat servery novým zákazníkům, kteří u OVH ještě server nemají. Nebo budeme muset obnovení pouze na tři měsíce, abychom zamezili nedostatek nových serverů v únoru. Po dobu následujících 4 měsíců bude naše práce více nežli delikátní.

Toto je velmi nezvyklá situace a nejsmě s ní vůbec spokojeni.

S pozdravem,
Octave