OVH Community, your new community space.

BHS d-4


oles@ovh.net
05-20-2012, 04:00 PM
Ahoj,

Tato zpráva navazuje na BHS d-6

Jak víte, tuto středu startujeme BETA v našem DC v Severní Americe. Je to v Quebecu, 80 km od hranic s USA. Místo se jmenuje Beauharnois a jeho kódové označení je "BHS".

BHS ja také 300 m od druhé největší hydroelektrárny v zemi. 2 000 KVA. My budeme odebírat 40 KVA.
http://yfrog.com/z/odb9fkbj

Naše privátní substanice je napájena dvěma 120 KV zdroji elektřiny. Musíme transformovat napětí ze 120 000 V na 13 800 V pomocí velkých transformátorů.
http://yfrog.com/z/mny7qxpcj

DC by normálně mělo mít 3 zdroje elektřiny. Obvykle je třetí zdroj elektřiny provozován pomocí záložních generátorů. Tak to máme v Roubaix a ve Štrasburku. Ale díváme-li se na to z pohledu statistiky, tak třetí napájení není příliš využitelné. Stačí si přečíst naše reporty z testů v Roubaix, které děláme každé 4 týdny po dobu minulých 6 let. Hledáme více návratovou a lepší cestu jak předejít rizikům. Dnes je naším třetím zdrojem elektřiny o 120 KV stanice vzdálená 15 km od datacentra. Jde o daleko lepší cestu, nežli použití generátorů. Ale hledáme 100% SLA ... na 20-30 let.

Zpět k BETĚ.

Tato služba zajistí, že BETA bude stejně profesionální záležitostí, jako to máme ve Francii. ALFA fáze nám umožňuje trénink našich týmů a zajištění podpory 24/7..... a toto zatím funguje naprosto dokonale.
http://yfrog.com/z/obyxxstj

Ale ALFA fáze je nyní u konce. BETA nám umožní spouštění našich aktivit a rozložit zátěž na všechny členy našeho týmu a ne pouze na objednávkový systém. Cílem BETY je dodávat dedikované servery do 1 hodiny a Cloud do maximálně 5 minut. Dodávky plánujeme následovně: 45 serverů denně, poté 90, 180, 240 a nakonec 360. Toto se nedá vysvětlit teoreticky. Musíme si to zažít a to je přesně cílem BETA fáze. Ukázat podporu a dodávat naše služby.

V současnosti si myslíme, že dodávat takovéto služby budeme po dobu 2 měsíců (květen-červenec). V srtpnu bychom měli najet na klasické měsíční fakturace jako je to v Evropě. Jestli to dokážeme udělat rychleji se uvidí.

Naši zákazníci nemusí vědět nic víc, nežli to, na co jsou zvyklí z našich současných datacenter. Objednávkový systém, Manažer, Platby, e-maily a podpora. Vše bude stejné.

BETA je zdarma. Na konci července pošleme upozornění a jestliže si budete chtít ponechat své servery, stačí za ně jednoduše začít platit nájem před 1. srpnem. Jestliže ne, servery budou recyklovány.

Co se týče ceny, tak chceme nabídnout stejné jako máme v Evropě. Fakturace bude probíhat v měně, kterou se platí v zemi, kde se služba objednává (Euro, Libry, CZK, PLN) a nikoli v dolarech. Ve zkratce nebudeme měnit naše návyky.

S pozdravem,
Octave