OVH Community, your new community space.

Konec beta testu v BHS


oles@ovh.net
07-11-2012, 04:58 PM
Ahoj,

Před několika měsíci jsme začali s budováním našeho datacentra v Severní Americe: BHS. V únoru se spustil ALFA test: 900 serverů.
A minulé 2 měsíce probíhal BETA test našich dedikovaných serverů s dodávkami 100 serverů denně, 5 dní v týdnu.

Nyní se dostáváme ke konci BHS BETA testu pro naše evropské zákazníky. Od 15. července do 15. srpna po Vás chceme testovat naše servery alespoň 1 měsíc. Takže těm, kteří dostali svůj server 15. května, bude test končit 15. července. Ti, kteří měli server 15. července (omlouváme se za zpoždění) bude beta test končit 15.srpna.

Celkově jste si vytvořili 2008 objednávek na dedikované servery a dodali jsme jich 1564. Zbytek bude dodán tento týden. Aktivovali jsme tři dopravní cesty pro základní desky a nyní budeme schopni servery dodávat velice rychle.

Všem Vám děkujeme za Vaše názory a připomínky. IP failover budou dodávány tento týden. FTP záloha bude zprovozněna během 3 týdnů. EG a MG servery budou dostupné před koncem tohoto měsíce. HG/PCC je plánován na druhou půli srpna. vrack a NAS-HA bude také dostupný ke konci srpna. Tvrdě nyní pracujeme na dodávkách materiálu na naše produkční řady dedikovaných severů v BHS. Náš BHS tým je nyní připraven dodávat cca 200 serverů denně. Přítomnost v datacentrech je 24/7 stejně jako je tomu v Evropě.
Ve zkratce: Jsme připraveni!

Takže co se stane teď?

Jestliže máte BETA server a chcete si ho ponechat, bude to možné. Stačí Vám k tomu pouze obnovit server před jeho expirací. Servery SP mini jsou na tom cenově stejně, jako v Evropě: 1250 Kč bez DPH/měsíc.

Jestliže nemáte BETA server, budete mít možnost objednat si SP mini od 15. července. Musíte si ale zvolit BHS datacentrum. Celkově bude OVH nabízet 3 datacentra: RBX, SBG, BHS (Roubaix, Štrasburk, Beauharnois). Začátkem roku 2013 budeme nabízet i servery v Gravelines (sever Francie), poté v roce 2014 na západě Severní Ameriky. Pochopitelně za předpokladu, že vše poběží jak má.

Jestliže máte ALFA server, nebudete si ho moci ponechat. Chcete-li server, budete muset udělat novou objednávku na server v BHS. Objednávky serverů SP mini budou k dispozici od 15. července za 1250 Kč bez DPH/měsíc. Pak si můžete zkopírovat data ze svého ALFA serveru na Váš nový server. ALFA pokračuje až do konce července. 1. srpna budou všechny ALFA servery recyklovány.

ALFA servery nebudou ponechány zákazníkům, jak jsme dříve plánovali. Budeme je používat na 10 denní test datacentra v BHS. Ke schválení těchto testů bude potřeba SMS a dodání bude probíhat do několika minut. O 10 dní později servery expirují, my je přeformátujeme a dodáme dalším zájemcům. Stejnou taktiku budeme používat i v BRX a SBG a Gravelines. Služby budou limitovány, ale každý se bude moci přesvědčit, že naše síť je kvalitní. že je ovládání z Manažeru jednoduché a naše podpora reaguje rychle na Vaše podněty.

Již nyní se těšíme na plnění datacentra BHS jednotlivými servery. Doufáme, že služby, které poskytujeme v Severní Americe zahrnou Vaše požadavky a plno našich zákazníků si tím rozšíří pole působnosti a proniknou na nový americký trh.

BETA v USA a Kanadě začne 15. července. Jde o zákazníky ze Severní Ameriky. Test potrvá 1 měsíc a poté budou servery nabízeny za $79/měsíc (při měsíční platbě) a za $69/měsíc (při platbě na rok) Je to o $10 více, nežli v Evropě.

Proč? Budeme aktualizovat všechny naše služby týkající se dedikovaných serverů pomocí šířky pásma Business. Tím budeme garantovat 100 Mb/s pro každý Váše server. Nebude záležet na počtu jednotlivých serverů. Ukončí se tím limitace šířky pásma u našich CA/USA zákazníků. Pro všechny řady serverů (SP, EG, MG, HG) bude garantováno 100 Mb/s do okolní sítě a interní komunikace nebude omezena vůbec. Dále Vám budeme moci šířku pásma navýšit na 1 Gb/s a 10 Gb/s a přehodit fakturační systém na aktuálně spotřebované TB do okolní sítě. Za to se bude účtovat $50/měsíc pro povolení této možnosti. Tím budete moci spotřebovat měsíčně 30 TB a další TB navíc si budete moci dokoupit během měsíce. Toto je velmi zajímavé pro servery s šířkou pásma 1 Gb/s a 10 Gb/s. Jestliže bude mít tento model úspěch v Americe, budeme se o jeho nasazení pokoušet i v Evropě. Znamená to ale 250 Kč bez DPH navíc za SP, 325 Kč bez DPH/měsíc u EG a 500 Kč bez DPH/měsíc pro MG. Jde o velkou změnu a potřebujeme čas, abychom zjistili, zda to bude fungovat či nikoli a pochopitelně je otázkou, jak se to bude líbit našim zákazníkům.

Kimsufi zůstane bez garance šířky pásma a proto v Evropě nebudou žádné změny. Kimsufi navíc nebudou nabízeny v Severní Americe, abychom zabránili pohledu na OVH jako na slevový obchod. Nejprve budeme dodávat hodnotné a kvalitní servery.


S pozdravem,

Octave