OVH Community, your new community space.

Změny šířky pásma 2013


oles@ovh.net
08-14-2012, 06:14 PM
Ahoj

Máme stále více a více zákazníků, kteří u nás mají (obrovské) infrastruktury. Zákazníci se 4-10 servery přešli na 50-200 serverů. A to navzdory tomu, že jsme v roce 2007 zavedli omezení měsíčního přenosu dat, která se vztahují na zákazníka. Cílem tehdy bylo odradit zákazníci typu youtube-milovníci od používání našich služeb a tím aby neomezovali klasické uživatele, kteří mají 1-5 serverů.

S příchodem konzistentní sítě 100 Gb/s a novými routery, které mají velkou kapacitu portů na šasí, můžeme opět limity trochu popustit a pomoci velkým infrastrukturám využívat naše služby. Také se snažíme dodávat větší garance našim již existujícím zákazníkům s 1-5 servery.
Mluvíme zde o šířce pásma mezi Vašimi servery a okolní sítí. Šířka pásma v rámci naší sítě limitována není a zahrnuje RBX, P19, SBG, BHS a GRA.
V rámci naší sítě je limitace rychlosti: 100 Mb/s, 1 Gb/s, 10 Gb/s. To je vše skvělé pro zálohování, webové servery, komunikaci s SQL serverem, nebo se souborovým serverem. Na této úrovni je šířka pásma garantována ať jde o jakýkoli rozsah a maximum server portu.

Takže jaká je nová SLA ohledně šířky pásma?

Pro SP navýšíme Premium SLA z 200 Mb/s na 1 Gb/s na zákazníka. Server je vždy připojen 100 Mb/s, takže zde nevznikne žádná změna pro zákazníky, kteří mají pouze jeden server. Jestliže ale máte více serverů můžete spotřebovat až 1 Gb/s globální šířky pásma bez jakéhokoli extra poplatku. Změna příchází až s 11 a více servery. Máte-li tedy zájem o větší garance šířky pásma pro Vašich 11 a více serverů, můžeme Vám dodat až 4 Gb/s šířky pásma na SP.

Jestliže máte projekty, které vyžadují více jak 4 Gb/s šířky pásma, musíte použít EG/MG/HG servery, protože návrh sítě pro servery SP nemůže zaručit více jak 4 Gb/s. Mluvíme zde pochopitelně o soustavné zátěži 24/7 a nikoli o nárazové několikaminutové zátěži. Mluvíme o garantované šířce pásma bez omezování okolních zákazníků.

SLA šířky pásma infrastruktury je vyhrazena pro HG servery a zajišťuje 1 Gb/s na server. Poté 10 Gb/s na zákazníka. Jestliže potřebujete více, můžeme Vám zaručit i 40 Gb/s na zákazníka. To je rekordní šířka pásma pro evropský i US trh.

SLA šířky pásma infrastruktury je také poskytována pro pCC. Zde jde o 1 Gb/s na hostitele (na typu hostitele nezáleží) a 10 Gb/s na infrastrukturu, což ale lze navýšit až na 40 Gb/s.

Jestliže potřebujete více jak 40 Gb/s, OVH Vám to nedokáže poskytnout.

Globální omezení šířky pásma se vztahuje na zákazníka a nikoli na datacentrum. Jestliže máte SP v RBX, 2 v SBG a 3 v BHS, máte 6 SP serveru a proto 1 Gb/s.

Globální omezení šířka pásma je podle typu server a proto jestliže máte 6 SP server a 4 EG servery, máte 1 Gb/s pro SP servery a 5 Gb/s pro EG servery.

Zde se pokusím shrnout tři typy šířky pásma:

Premium SLA: garantováno 100 Mb/s, nárazově 100 Mb/s, na zákazníka 1Gb/s
- možnost 2 Gb/s na zákazníka + 24 750 Kč/měsíc
- možnost 3 Gb/s na zákazníka + 49 750 Kč/měsíc
- možnost 4 Gb/s na zákazníka + 74 750 Kč/měsíc
Business SLA: garantováno 300 Mb/s, nárazově 1 Gb/s, na zákazníka 5 Gb/s
- možnost 6 Gb/s na zákazníka + 24 750 Kč/měsíc
- možnost 7 Gb/s na zákazníka + 49 750 Kč/měsíc
- možnost 8 Gb/s na zákazníka + 74 750 Kč/měsíc
Infrastruktura: garantováno 1Gb/s, nárazově 1 Gb/s, na zákazníka 10 Gb/s
- 20 Gb/s na zákazníka + 247 500 Kč/měsíc
- 30 Gb/s na zákazníka + 497 500 Kč/měsíc
- 40 Gb/s na zákazníka + 747 500 Kč/měsíc

OVH Vám toto může poskytnout již dnes, protože od roku 2003 jsme se rozhodli investovat do optiky po celé Evropě a nyní také v Severní Americe. Toto není případ našich konkurentů, kteří navyšují kapacitu či spravují síť jako profitovou. Výsledkem je, že nemohou garantovat kvalitu šířky pásma do některých destinací, nebo mají o mnoho vyšší ceny nežli my.

Z našich výzkumů víme, že OVH je jedinou společností ve světě, která postupuje pomocí této strategie. Proto jsme se rozhodli vyložit na stůl tuto obrovskou výhodu.


S pozdravem,
Octave