OVH Community, your new community space.

Cena za TB


oles@ovh.net
09-24-2012, 11:26 AM
Ahoj,

Po několik měsíců jsme testovali obchodní dopad, který obvykled má snížení ceny za přídavný měsíční přenos dat (po TB), na dedikované servery v našich pobočkách. V praxi jsme snížili cenu na 22,25 Kč bez DPH za TB a zkoumali jsme jaký to bude mít vliv na prodej.

Výsledek:
Fakt, že jsme nabízeli přídavný měsíční přenos dat za takto nízkou cenu, neměl žádný dopad na objem prodejů těchto přídavných měsíčních přenosů, ani na chování stávajících koncových zákazníků. Ale od ledna 2012 jsme zaznamenali nárůst zákazníků, kteří si zvolili OVH pouze kvůli ceně za 1 TB měsíčního přenosu dat. S tím se ještě objevila chyba při počítání spotřebovaného měsíčního objemu dat, takže v Manažeru jste namísto spotřebovaných TB za měsíc měli stále 0. Routery Cisco se ukázali jako nevhodné pro používání na počítání takovýchto statistik. Díky této chybě mohli naši zákazníci spotřebovávat libovolný počet TB měsíčně. Stačilo to na vytvoření efektu černé díry, která pohlcovala trh s dedikovanými servery. Naše globální šířka pásma se navýšila z 300 Gb/s (září 2011) na 800 Gb/s (září 2012)!

Máme dojem, že to je jasný důkaz toho, co se při snížení ceny za TB stane a nyní se chystáme na opětovné "narovnání" ceny. Tam, kde naše konkurence účtuje 300 - 375 Kč za TB, si my budeme účtovat 99 Kč. Cena se změnila právě nyní.

Současně pracujeme s Cisco na opravě chyby s nedokonalým sčítáním přenosu dat. Navíc budeme zákazníkům poskytovat i krásné grafy spotřeby, atd.

V rámci řady serverů pro rok 2013 přijde novinky. Nebudeme nabízet server s limitovaným měsíčním přenosem dat, ale budeme pouze garantovat šířku pásma na server. Stejně jako je tomu ve Francii, nám to umožní nabízet dedikované servery s vysokou kvalitou šířky pásma za nízkou cenu. Také půjde o rozlišení na trhu a dá to přidanou hodnotu naší vlastní síti. Mimo výše zmíněné nám test se snížením ceny za TB prokázal, že naše sít je schopná přenášet obrovské množství dat a přitom si zachovat i nízkou úroveň chybovosti. To vše při neustávajícím nárůstu zpracovávaných dat.

S pozdravem,
Octave