OVH Community, your new community space.

WEB webhosting, vKS, vKS GEO a VPS


oles@ovh.net
10-12-2012, 09:26 AM
Zdravím,

Je to již více jak rok co jsme začali nabízet OVH VPS. Tyto služby jsou založeny na našem PCC, který zaručuje vysokou dostupnost a vysokou kvalitu služby samotné. Jde o skutečný virtuální stroj s garantovanými zdroji CPU, RAM, disků a sítě a tomu odpovídá i cena. Vysoká kvalita není nejlevnější, ceny VPS začínají na 375 Kč za měsíc.
http://www.ovh.cz/vps/

Bohužel jsme se dopustili omylu ohledně pojmenování. Na trhu se pod pojmem VPS většinou myslí levné virtuální servery a nikoli servery s izolovanými zdroji, které jsou více či méně garantované. Ve zkratce jde u této služby o vstupní úroveň s důrazem na cenu.

Navíc idea mít stránku s posuvnou lištou, kde si můžete navolit + či - u svých zdrojů také není nejlepší. Tato služba by měla být nabízena již hotová s jasnými parametry a nikoli tam mít "Las Vegas" posuvník, díky kterému na konec stejně nevíme nic.

Nabídka "VPS" je vstupní úrovní pro službu s názvem vKS. Jde o Kimsufi. Tyto nabídky jsou izolovány s pomocí OpenVZ s PCC, které rotují. To dva nám umožňuje vždy zajistit vysokou dostupnost vKS, zatímco jejich cena je velmi zajímavá s ohledem na zdroje.
http://www.kimsufi.cz/vks/index.xml

"VKS GEO" verze "micro VKS" byla v beta testu zdarma po dobu uplynulých 6 měsíců. Kvli tomu jsme nastavili 9 infrastruktur MPCC po světě: Paříž, Frankfurt, Miláno, Madrid, Newark, NJ, Dallas, TX, Chicago, IL, San Jose, CA a Hong Kong, HK. Poskytli jsme více jak 30 000 GEO VKS pro beta testery, ale byly jsme pěkně zklamaní, protože jsme jich během několika týdnů chtěli rozdat více jak 70 000. Ve zkratce je poptávka na trhu po tomto produktu velmi nízká a nakonec jsme tedy dokončili celý beta test.

Jedna věc, kterou by zákazníci u vKS chtěli je VPN. I přes to, že by to bylo technicky možné, nechceme jít na trh s touto službou. Většinou se totiž jedná o hraniční záležitost, která bývá zneužívána hackery ke scanům, správě útoků, atd. Jestliže takovou infrastrukturu přeci jen potřebujete, směle Vám můžeme doporučit servery Kimsufi.
V případě problémů budete jediní, kterých se útok dotkne.

Z důvodů výše zmíněných budeme dělat nějaké změny na OVH stránkách. Cílem je lepší komunikace se zákazníky, lepší pojmenování produktů, atd.

Proto:
- OVH VPS zmizí z našich stránek. Za zhruba 1 měsíc bude zase přidáno v sekci "Private Cloud". Vybudujeme technický balíček, který bude splňovat několik požadavků:
- spuštění VM či VM sítě
- hodinová či měsíční platba
- garantované zdroje, vysoký výkon I/O disku
- vysoká dostupnost 99,99%
- izolovaná správa projektu na privátní síti pro každý jediný projekt
- geolokalizace a možnost přemístění VM (za horka či nikoli) na naše tři POP (RBX, SBG a BHS)
- CDN DNS s nízkou latencí
- možnost přemístit VM z Vašeho Cloudu (vSphere, AWM, atd.) na náš Cloud
- vKS se přemístí na stránky OVH a změní název. Nyní se bude nazývat VPS.
- vKS GEO bude nabídnut na stránkách OVH po VPS s možností rotovat po 9 místech po světě během 5 minut.

Více podrobně, pracuje na "WEBu" pod stejným menu:
- Domény
- SSL
- E-maily
- Linux webhosting
- Windows webhosting
- Cloud web
- Vks s root
- Paas (php, java, ror, python, mysql, hadoop,
mangodb, memcache, atd.)
- Serverhousing a spravovaná vysoká dostupnost a toto vše s možností umístění v RBX, SBG či BHS

Navíc k obchodním nabídkám bude přepracován manažer a API. Urgentní problém, který nyní řešíme s webhostingem: výkon některých modulů jako je prestashop (tento problém by měl být vyřešen do 2-3 týdnů).

To je plán na náš WEB.

S pozdravem,
Octave