OVH Community, your new community space.

Dedikované servery 2013 Reloaded Cloud Hybrid připraveny


oles@ovh.net
06-26-2013, 05:30 PM
Zdravim,

Je mi potěšením, že Vám mohu oznámit upgrade řady dedikovaných serverů a nabídku nové řady "2013 Reloaded".

Požadavky
- - - - - - - - - -
Dívali jsme se na Vaše názory ohledně technického aspektu předchozích řad a zaměřili jsme se na nalezení odpovědi na Vaše požadavky. Otázka "Proč?" byla přitom centrem našeho přemýtání. Je to ale ve skutečnosti velká otázka, která nás motivuje každý den. A všechny další otázky jsou až druhotné.

Shrnutí
Zde jsou nejaké trendy týkající se požadavků:
- Stále se navyšuje počet služeb Cloud, ale někdy je na jediný VM potřeba použít mnoho I/O disků. Nabízíme sice SSD úložiště, ale někdy není při tolika I/O dostatečné. Takže jste se nás ptali na možnost připojení PCC/PCI/VPS k dedikovanému serveru. pCC je perfektní pro rychlý vývoj VM a servery zase pro databáze či zálohy.

- Žádali jste nás o služby jako NAS-HA, ale na privátní síti a sdílené mezi dedikovaným serverem a infrastrukturou v jiných datacentrech OVH.

- Máme mnoho požadavků na infrastruktury bez veřejné sítě (!!), kde stačí zákazníkům pouze privátní síť. Popravdě více a více podniků přesouvá své výpočetní "cloudy" na dedikované servery či Cloud, ale nechtějí přitom veřejné IP adresy. Chtějí na své infrastruktury přistupovat pomocí privátní sítě s VPN z dedikované ADSL/VDSL/SDSL či 1G/10G otiky.

- Byly jsme požádáni o poskytnutí řady serverů pro virtualizaci pomocí VMware ESXi zdarma. jt. 32 GB RAM max a plno I/O disků, aby se dalo hostovat co možná největší počet VM na server.

- Byly jsme požádáni o servery Tier-4. tj servery pro kritické aplikace: 2 fyzické zdroje na server a plno CPU a RAM pro běh software, který nemůže být optimalizován.

- Je zde silná žádost o PRA (Plane of Renewal of Activity) infrastruktury. To zahrnuje dva typy architektury:
- zákazník spravuje primární infrastrukturu interně a hledá externí sekundární infrastrukturu používající privátní síť.
- zákazník spravuje primární infrastrukturu u OVH a hledá hostitele pro sekundární infrastrukturu v jednom z našich datacenter, poté potřebuje privátní síť mezi temito stroji.

- Obchodníci mají mnoho dat/souborů pro ukládání na svých infrastrukturách (SD, GCV, pCA) a chtějí propojení do naší infrastruktury a to privátně a napříč několika datacentry pro případ zálohování. Cílem je mít maximální zabezpečení při výměně a správě důvěrných dat, která jsou ukládána v našich DC. To navíc efektivněji.

- Co se týče právních požadavků, někteří zákazníci potřebují archivovat data na svých dedikovaných serverech a úložištích napříč několika datacentry (vzdálených od sebe alespoň 200 km). Archivování je prováděno v pravidelných intervalech (po hodině, denně, týdenně, měsíčně).

Zde je shrnutí technických požadavků zákazníků do dvou bodů:
- vylepšení výkonu úložiště u dedikovaných serverů
- upgrade "vRack" služby pro nový typ vRack, který bude nazýván vRack 1.5 a vRack 2.0

Reloaded
- - - - - - - -
Řada KS perfektně koresponduje s potřebami zákazníků, kteří chtějí osobní server s 1 či 2 disky a více či méně CPU a RAM. Tuto řadu tedy necháváme jak je.

Řada SP se prodává také dobře a vyhovuje potřebám webhostingových společností a webových agentur. Jde o perfektní platformu pro start virtualizace a ukládání archivů a záloh.

Nicméně zde chybí u řady SP server, který by měl výkonný HW RAID. Takže jsme zde přidali server "SP HardRAID" za 2124,75 Kč bez DPH/měsíc s Xeon, 32 GB RAM, 2 disky a s připojením 100 Mb/s.

Řada EG byla velmi zaměřena na VMware ESXi zdarma a proto přechází z 64 GB na 32 GB RAM. Řada MG se co se týče RAM nezměnila. V obou případech ponecháváme zatím perfektní procesory E5-1620 a E5-1650, které mají 4 jadra/8 vláken a 6 jader/12 vláken.

Na druhou stranu jsme kompletně přepracovali úložiště s přídavkem nové generace MegaRaid 7541 s 6 Gb/s a 3 možnostmi:
- CacheVault
- FastPath
- CacheCade

Díky tomu nabízíme 4 EG a 4 MG s následujícím nastavením:
- 2x 2 TB, HardRAID, CacheVault
- 2x 160 GB SSD, HardRAID, CacheVault, FastPath
- 2x 2 TB, HardRAID,1x 80 GB SSD, CacheVault a CacheCade
- 2x 600 GB SAS, HardRAID, 1x 80 GB SSD, CacheVault a CacheCade

CacheVault je nová technologie, která nahrazuje záložní beterie na HardRADI kartě. My nyní používáme ultra rychlou flash paměť, která umožňuje informacím být v chache pro ušetření disků a nedovoluje to v případě, když dojde k selhání napájení.

FastPath umožňuje lepší využití SSD disků vylepšením I/O.

Jako takový přídavek, je CacheCade spravována MegaRAID kartou usnadňující výkon SSD na velkých diskových velikostech. V podstate zahrnuje Hybridní nastavení, které umožňuje přímé využití SSD disků a to tak často, jak je to jen možné, ale také používá SATA/SAS disky jako hlavní úložiště. Kombinace těchto dvou technologií nám umožňuje navýšit nejlepší výkon I/O na trhu.

mHG pokračuje se 128 GB a 256 GB, což ničí veškerou konkurenci stejně, jako HardRAID a 10G síť.

HG se stále vyvíjí. Do teď jsme používali šasí s aktivní backplan. To umožňuje automatickou lokaci disků a správu až 26 disků na server. Toto zařízení je velmi drahé a rozhodli jsme se ho nabízet pod produktem s označením "BIG-HG", který bude nabízet 12, 24 či 36 disků, nebo si ho budete moci upravit. Pro lepší výkon disků a CPU na HGčkách, zatímco stále udržujeme cenu 6225 Kč bez DPH, používáme nové šasí pro až 4 disky na server (namísto 36).

Výsledek:
HG je nabízeno s 2 vysoce výkonnýma E5-2670 12 jader/24 vláken CPU, 128GB RAM a disky typu jako je u EG/MG:
- 2x 1 TB SAS, HardRAID, CacheVault
- 2x 160 GB SSD, HardRAID, CacheVault, FastPath
- 2x 1 TB SAS, HardRAID,1x 80 GB SSD, CacheVault a CacheCade
- 2x 600 GB SAS, HardRAID, 1x 80 GB SSD, CacheVault a CacheCade

Vylepšení výkonu úložiště je cílem číslo 1.
Pro více informací o řadě "Reload" se podívejte sem:
http://www.ovh.cz/dedikovane_servery/index.xml

Na vRack 1.5 a vRack 2.0 se v současnosti pracuje - budu Vás o tom informovat později.

S pozdravem,

Octave