OVH Community, your new community space.

Cena IP RIPE


oles@ovh.net
07-23-2013, 11:42 AM
Zdravím,

Nedostatek IPv4 začal na konci minulého roku a logicky tedy začali být IPv4 adresy zpoplatňovány. Cílem bylo opětovně pronajímání adres na trhu, tak aby nikdy nedošlo k jejich nedostatku a zaručila se tak jejich dostupnost pro Vaše projekty.

Jak jsme již tenkrát oznamili, tak jsme doufali, že cena IPv4 bude závyslá na trhu a přincipu nabídky a poptávky. A to i přesto, že poptávka po IPv4 u nás neustále roste.

Dnes nám aktuální propočty umožňují cenu za IPv4 zredukovat.

Do teď: 25 Kč bez DPH/měsíc/IP RIPE
Od teď: 12,50 Kč bez DPH/měsíc/IP RIPE

Přemýšlíme o tom, že budeme cenu za IP adresy upravovat každých 6 měsíců podle aktuálního stavu. Cena IPv4 by se v následujících 3-4 letech měla pohybovat v rozmezí 7,50 kč - 25 Kč. Avšak reálná cena bude záležet na stavu trhu, počtu IP adres, které si objednáte a počtu IP adres, které se nám podaří získat.

Současná redukce ceny IPv4 je možná i díky současné práci na anti spamu, který se zavádí na naší síťi. Jak všichni víme, tak spameři milují levné IPv4 a nakupují je ve velkých počtech. Díky tomu, že v příštích několika týdnech budeme moci blokovat spam v reálném čase, se IP adresy nedostanou na blacklisty a tím se zvýší počet dostupných IP a sníží se jejich cena.

Cena současných, již zakoupených IP adres, se také redukuje na 12,50 Kč a to jak pro IP RIPE, tak i pro IP Failover a to na všech službách OVH.

Nedostatek se netýká IP adres od ARIN a ty zůstávají stále zdarma.


S pozdravem,

Octave