OVH Community, your new community space.

Servery SP jsou vyprodány


oles@ovh.net
09-02-2013, 07:56 PM
Ahoj,

Od konce července byly nové řady našich serverů neuvěřitelně populární. Dostali jsme na ně neuvěřitelně mnoho objednávek a chtěli bychom Vám za to tímto poděkovat.

Mysleli jsme si, že během prázdnin doženeme zpoždění a že od září budeme schopni dodávat servery opět do 1 hodiny. Uvědomili jsme si ale, že nejsme schopni se vypořádat s množstvím objednávek, které je větší, nežli naše výrobní kapacity a to i přes to, že byly tyto kapacity během srpna rozšířeny o 100 %. Po rekordním počtu dodaných serverů během srpna (téměř 20 000 serverů), to vypadá, že září bude ještě rušnější.

Řešení velmi rychlého růstu v období, kdy se země potýká s ekonomickou krizí se zdá být velmi proti současnému trendu a je to určitě velmi zajímavý jev, ale naše týmy byly pod tlakem již 5 předchozích týdnů a začíná zde být cítit únava. A navíc se nezabýváme pouze dedikovanými servery ale také hostingem, doménami, Cloudem, atd. Všechny tyto projekty vyžadují hodně lidských zdrojů.

V podstate se musíme vypořádat s interním tlakem a poté s našimi závazky.

Takže jsme se rozhodli pozastavit budoucí objednávky na řady serverů KS a SP, které jsou nyní vyprodány a soustředit se na dodávání již vytvořených objednávek, nežli necháme zákazníky vytvářet objednávky nové. Ve zkratce se musíme vypořádat s našimi závazky ohledně již objednaných serverů a dodávat je do časů, které jsou uvedeny na stránkách. Předpokládáme, že budeme potřebovat 2-3 týdny na dořešení všech již objednaných serverů. Poté se budeme soustředit na otázku jak zvládat tento růst efektivněji a brát přitom v potaz naše produkční kapacity. Nebudeme schopni dodávat více, nežli jsme dodali v srpnu.

U serverů řad FS, EG, MG a HG vidíme také velmi silný růst, ale domníváme se, že zpoždění doženeme během jednoho týdne a na konci dalšího týdne budeme opět moci dodávat servery do 1 hodiny.

V minulosti jsme se již museli s podobným problémem vypořádat a víme, za které nitky máme zatáhnout, abychom se brzy dostali z tohoto pozitivního (a dočasného) problému.

S pozdravem,
Octave