OVH Community, your new community space.

Anti-DDoS ochrana - STABLE


Jan Cehák
09-03-2013, 03:05 PM
Ahoj,

2-3 měsíce zpátky jsme Vám oznámili práce na Anti-DDoS ochraně.

Od té doby pracujeme na nastavení těchto ochran s cíle nabídnout Vám tuto službu již v základu bez časových omezení či limitů týkajících se velikosti a typu útoku. Nastavili jsme 3 infrastruktury nazývané VAC, které mají kapacitu 480 Gb/s / 480 Mp/p propojení s naší páteřní sítí kde máme více jak 2 Tb/s přidané šířky pásma pro přijetí a zmírnění útoků.

Je to hodně, ale cíl Anti-DDoS ochrany není obchodní. Nejde v tomto případě o obchodní záležitost.

Buďto to bude fungovat a nebo vše selže. Takže jsme chtěli chránit naše servery bez ovlivnění naší páteřní sítě či zákazníků. Takže bylo nutné navrhnout ochranu, která je schopná ochránit Vás před útoky. V podstatě bylo nutné od začátku myslet ve velkém. Dnes máme největší zmírňující infrastrukturu, která byla veřejně oznámena. Možná je to kvůli tomu, že jsme jediný na trhu, kteří praktikují otevřenost a to i v případě takto citlivého problému, jakým DDoS útoky jistě jsou.

Výzva, kterou jsme přijali spočívala v navržení zmírňující infrastruktury, která je schopná vypořádat se s útoky o velikosti 0,5 Tb/s a nabízet ji za neuvěřitelně nízkou cenu: cílem bylo 25 Kč/měsíc na server. Znovu jsme zde přezkoumali technická řešení, abychom se drželi inovací a dělali věci jinak, ve velkém, levněji a rychleji.

Jako kontrast k trhu jsme zjistili, že Anti-DDoS ochrana musí být zahrnuta ve všech částech služeb a musí plně chránit všechny zákazníky bez výjimek a rozdílů ve službách, které aktuálně nabízíme. Nechtěli jsme nechat zákazníky platit možnost Anti-DDoS, protože počet útoků se za poslední 2 roky velmi navýšil a intenzita zátěže zesílila.

2 měsíce zpátky jsme oznámili, že jsme se rozhodli sdílet cenu Anti-DDoS služby mezi všemi zákazníky a redukovat tím navýšení ceny služby pro staré i nové zákazníky. Jsme rádi, že jsme tento závazek dodrželi.

Ode dneška je Anti-DDoS služba v režimu STABLE a cenu Anti-DDoS integrujeme do ceny následujících služeb:

VPS

===

- VPS: +12,50/měsíc


Dedikované servery

===============

- KS: +25/měsíc

- SP: +25/měsíc

- FS: +25/měsíc

- EG: +50/měsíc

- MG: +50/měsíc

- mHG: +75/měsíc

- HG: +75/měsíc


Dedicated Cloud

===

- host S: +50/měsíc

- host S++: +50/měsíc

- host M: +50/měsíc

- host L: +50/měsíc

- host L: +50/měsíc

- host L++: +50/měsíc

- host L2: +75/měsíc

- host L2+: +75/měsíc

- host XL: +75/měsíc

- host XL+: +75/měsíc

Všechny tyto služby díky tomu mají Anti-DDoS ochranu, která je chrání před všemi typy útoků a to bez omezení.

Jestliže si službu objednáte na celý rok, DDoS ochrana je již zahrnuta v ceně, takže cena služby se nezmění.

Také jsme vytvořily 3 exklusivní inovace, které jsou zahrnuty v profesionálním použití:
- trvalé zmírnění namísto automatického zmírnění - můžete aktivovat zmírnění 24/7 namísto toho, aby OVH detekovalo útok, aktivovalo zmírnění a deaktivovalo ho po skončení útoku.

- firewall sítě umožňuje autorizovat všechny porty, kde máte služby a blokovat zbytek.

- přístup do archivu toku přes VAC za posledních 7 dní s možností extrakce logů pro analýzu s informacemi o paketech, které byly blokovány a které prošli až k serveru.

Jak bylo oznámeno, cena profesionálního použití na EG a MG se změnila z 375 Kč/měsíc na 750 Kč/měsíc. U serverů SP a HG nejsou žádné změny.

Pro VPS, KS a Dedicated Cloud nemáme možnosti profesionálního použití a během několika dní zde budeme nabízet možnost "Anti-DDoS PRO".

Co se týče SLA, tak jsme se zavázali detekovat útok a zpacifikovat ho pomocí automatického zmírnění, které trvá méně jak 90 sekund.

Více informací o Anti-DDoS ochraně naleznete zde: http://www.ovh.com/fr/anti-ddos/
(české stránky se připravují)

S pozdravem,

Octave