OVH Community, your new community space.

4 - Dedikované servery 2014: Enterprise


Jan Cehák
10-30-2013, 12:17 PM
Ahoj,

Pokračujeme v "před-prezentaci" nové řady dedikovaných serverů pro rok 2014, která bude také zahrnovat nový obchodní model.

Na našich stránkách budeme nabízet 3 řady serverů rozdělené podle 3 typů jejich použití. Tyto typy jsme identifikovali po vzájemné komunikaci s našimi zákazníky. Již jsme zde psal o řadě "Infrastructure" (http://forum.ovh.cz/showthread.php?t=1240) a "Hosting" (http://forum.ovh.cz/showthread.php?t=1241). Nyní se budeme bavit o řadě "Enterprise".

Poté budeme mluvit o "SYS", "KS" a "Brokers".




Kontext:
-----------
Mezi všemi našimi zákazníky hledají někteří všestranný server pro obchodní využití: hosting stránek společnosti, e-mailový server, intranet, zálohy. Hledají server, který bude dělat více věcí, ale je to vlastně jediný zákazník, který bude tento server využívat.

Žádný web hosting, žádná infrastruktura. Jeden server na zákazníka.

Řada "Enterprise" tedy nabízí skvělý server pro správce serverů a administrátory, kteří doporučí OVH svým zákazníkům. Koncový zákazník objedná server přímo od OVH a administrátor ho bude pro zákazníka spravovat. Díky tomu získá zákazník hardware za nejlepší cenu a budou mu zasílány faktury přímo od jeho administrátora pouze za správu.

S naším "certifikovaným" programem bude administrátor, který bude tímto způsobem pracovat, také zaplacen v závislosti na typu serveru a délce jeho pronájmu. Chceme uzavřít partnerství s těmito administrátory serverů koncových zákazníků, abychom mohli pronajímat server na co nejdelší dobu.

Také chcete spojit síly s koncovými zákazníky a motivovat je k využívání serverů po co možná nejdelší dobu tím, že budeme nabízet slevy až do 40% ceny serveru v závislosti na době používání. Proto je to výhra pro všechny 3 strany.

Také jde o server vhodný pro administrátory, kteří si přímo u nás kupují servery a poté je spravují pro koncové zákazníky. Tito zákazníci tedy fakturují koncovým zákazníkům jak cenu za server, tak i za jeho správu. Dá se říci, že jde o pře-prodejce našich služeb, kteří zajišťují managed podporu koncovým zákazníkům. OVH v těchto případech není v kontaktu s koncovým zákazníkem.

V těchto dvou případech mají zákazníci požadavek na výbornou podporu a velmi rychlé řešení problémů. Často zde hovoříme o desítkách zaměstnanců, kteří jsou "technicky bez práce", jestliže server spadne. Vše tedy musí být vždy velmi rychle opraveno. Proto je v této řadě automaticky zahrnuta "VIP podpora". "VIP podpora" Vám zaručí, že jak v obchodních, tak i technických požadavcích budete vždy řešeni přednostně. Také to zahrnuje získání diagnostiky zdarma a jiné výhody, které budou upřesněny později v samostatném článku.

Filozofie
------------
U těchto serverů jsme taktéž jako u předchozích začali naprosto od začátku. Půjde o jednoho zákazníka na jeden server. Server bude mít silné CPU a hodně RAM a lossless 1 Gb/s síťové připojení pro zajištění vysoké dostupnosti jako minimální požadavek. Navíc bude mít "VIP podporu" a také určité množství IP failover již v ceně: IP Failover 1.0, kterou již nějakou dobu nabízíme a přesný počet IP FO bude záviset na typu serveru.

Proč do této nabídky zahrnujeme i IP FO? Jde o všestranný server, který může být použit na cokoli. Některé společnosti potřebují SSL. Tento server bude schopen podporovat společnost s jejími zaměstnanci, kteří budou používat server jako vzdálené pracoviště, takže potřebují SSL. Posílání newsletterů je také komplikované, jestliže na to nemáte vyhrazenou jednu IP adresu. Zkrátka více adres je pro lepší přizpůsobení se požadavkům podnikání.

Nabídka
------
Řada "Enterprise" se skládá ze 3 pod-sekcí serverů s pouze jedním CPU, ale s vysokým výkonem co se týče frekvence a počtu jader. Mluvíme tu o velmi dobrém konkurenceschopném procesoru. RAM do 128GB a různé typy disků. Budeme nabízet 18 různých typů serverů a opět se Vás budeme ptát na Váš názor a jaké servery byste si vybrali. Na konci budeme nabízet 6 typů serverů řady "Enterprise", které budou začínat na ceně menší jak 2500 Kč/měsíc.


Dále přijde:
- Obecné informace o 3 nabídkách
- "Enterprise"
- "Hosting "
- "Infrastructure"

- Nová řada serverů s názvem SYS, která bude zajímat především systémové administrátory

- KS služby pro ty, kteří se zajímají o osobní server a objevení světa systémové administrace (Pozn OVH.CZ: služba není v ČR dostupná a článek o těchto serverech tedy nebude na českém fóru uveden)

- "Brokers" nabídky budou zajímat ty, kteří chtějí přeprodávat naše servery na celém světě a budou se týkat velmi levných serverů se slevami založenými na množství.

- Řada "Game" s low-latency směrováním a pokročilou Anti-DDoS ochranou již v ceně.

S pozdravem,

octave