OVH Community, your new community space.

Šířka pásma "Nitro"


Jan Cehák
03-25-2014, 02:12 PM
Ahoj,

Dokončili jsme instalační práce na páteřní síti "nitro", která umožní zdarma navýšit Vaši šířku pásma na omezené období. Šířka pásma "Nitro" je zahrnuta v nabídce všech serverů OVH a také je zahrnuta v pro použití u serverů SyS.

Technické detaily na OVH serverech:
-------------------------------------
Váš dedikovaný server je připojený na síť pomocí 1 Gb/s nebo 10 Gb/s. Standardně máte garantovanou šířku pásma 300 - 500 Mb/s. Tuto hranici můžete překročit a to bez zakoupení volitelné šířky pásma premium či gold.

Na naše řady serverů 2014 (a všechny předchozí řady serverů dražších jak 2 240 Kč) nyní přidáváme možnost Nitro, která umožní ponechání stávající šířky pásma a využití navýšení šířky pásma na 1 Gb/s pro servery s připojením 1 Gb/s a na 3 Gb/s pro servery s připojením 10 Gb/s.

Doba navýšení šířky pásma je stanovena na 36 hodin za posledních 30 dní. To znamená, že 5 % z měsíce může Vás server jet 1 Gb/s, nebo 3 Gb/s bez omezení přenosu dat.

Tato možnost je zdarma a je implicitně zahrnuta na Vašich serverech OVH.

Abychom zabránili zneužití, tak každých 6 hodin přepočítáme Vaši průměrnou spotřebu (95 %) šířky pásma za posledních 30 dní. Jestliže je průměrná spotřeba za tuto dobu větší jak 50 % garantované šířky pásma, deaktivujeme možnost Nitro na Vašem serveru. Stále ale budete mít na serveru garantovanou šířku pásma. Nebudete však moci dále používat navýšení na 1 Gb/s nebo 3 Gb/s. Jakmile pak Vaše průměrná spotřeba spadne pod 50 % garantované šířky pásma, opět aktivujeme možnost Nitro na Vašem serveru.

Technické detaily na SyS serverech:
------------------------------------
Platí pro servery So you Start a starší server za méně jak 2 240 Kč.

Jako standard je zde garantovaná šířka pásma 200 Mb/s. Jestliže aktivujete pro použití za +420 Kč/měsíc, automaticky Vám aktivujeme i možnost Nitro na Vašem serveru, který umožní využít až 750 Mb/s po 5 % času. To znamená po 36 hodin za poslední měsíc.

Abychom zabránili zneužití, tak každých 6 hodin přepočítáme Vaši průměrnou spotřebu (95 %) šířky pásma za posledních 30 dní. Jestliže je průměrná spotřeba za tuto dobu větší jak 50 % garantované šířky pásma, deaktivujeme možnost Nitro na Vašem serveru. Stále ale budete mít na serveru garantovanou šířku pásma. Nebudete však moci dále používat navýšení na 200 Mb/s. Jakmile pak Vaše průměrná spotřeba spadne pod 100 Mb/s garantované šířky pásma, opět aktivujeme možnost Nitro na Vašem serveru a budete moci využít i šířky pásma 750 Mb/s.

Technické detaily na serverech s > 1 Gb/s a > 10 Gb/s:
-----------------------------------------------------------
Jestliže potřebujete neustále 1 Gb/s, 2 Gb/s, nebo 3 Gb/s, máme pro Vás možnosti šířky pásma premium a gold. Jde o placené možnosti.

Také pracujeme na službě na principu "zaplať co využíváš" za 9,8 Kč/Mb/s. Tato možnost bude dostupná na serverech s připojením 1x 10G, 2x 10G a 1x 40G. Cílem je nabídnout router pro každého zákazníka. Zákazníci tak budou schopni si zvolit a upravit své směrovací tabule s cenově dostupnými trasami a dalšími dražšími cestami. Tímto způsobem budou moci nalézt optimální kompromis nezi požadovanou rychlostí a nízkou cenou. Tato nabídka je zaměřena na společnosti s minimální spotřebou šířky pásma 5 Gb/s (max 1 Tb/s) a hledají upravitelnou šířku pásma pro své podnikání bez nutnosti zakoupení routerů zapojených na transitní poskytovatel, nebo správy celé techniky 24/7.
Jestliže máte zájem o účast na provádění testů a pomoc při vývoji této služby, neváhejte mne kontaktovat: @olesovhcom

Aktivace:
----------
Možnost Nitro bude aktivována na všech serverech OVH tento týden. Nejspíše dnes, nebo zítra.
Pro servery SyS bude možnost aktivována příští týden.

Pro potvrzení této možnosti od nás dostanete e-mail. Stejně jako i při deaktivaci této možnosti.

S pozdravem

Octave